Recepty z hovězího masa... aneb Pochutnejte si.



Hovězí pečeně

3/4 kg hovězího masa, 5 dkg uzeného, 5 dkg slaniny, 6 dkg másla, 2 rajská jablka, 1 sklenice vína, hl. mouka, sůl, pepř, kořenová zelenina

Hovězí maso, nejlépe z nízkého roštěnce odblaníme, naklepeme, osolíme a trochu opepříme. Kousek uzeného masa nebo uzeného jazyka, kyselou okurku, slaninu a jednu mrkev nakrájíme na nudličky a maso jimi střídavě prošpikujeme. Na drobno nakrájenou mrkev, cibuli a petržel osmažíme na másle. Přidáme 2 rajská jablíčka, zalijeme vývarem a maso vložíme tou stranou dolů, kterou jsme protahovali zeleninou a uzeným. Vše podusíme přibližně hodinu. Pak maso obrátíme, přilijeme skleničku vína a znovu dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, štávu zaprášíme moukou, necháme přejít varem a omáčku přecedíme.

 



Celkem je v databázi 64 receptů.
Puding z telecího masa
Játrový puding
Srdce na špeku
Telecí játra na víně
Řízek v těstíčku
Srdce na paprice
Játra na víně
Dušené ledvinky
Plněné telecí (hovězí) hrudí
Telecí závin
Plněné hovězí plátky
Svíčková pečeně s uzeným masem
Roštěnky na pivě
Hovězí plátky po provensálsku
Španělští ptáčci
Italské řízky
Italské přírodní řízky s olivami
Hovězí guláš
Filet po myslivecku
Beefsteaky na víně
Beefsteak
Roastbeef
Znojemská pečeně
Italská pečeně
Telecí kořínek
Hovězí pečeně
Hovězí od oběda na cibulce s rýží
Hovězí dršťky s kyselou smetanou
Smažené vemeno
Brzlík
Hovězí jazyk
Dršťková polévka
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)