Recepty z hovězího masa... aneb Pochutnejte si.
3/4 kg hovězího masa, 5 dkg uzeného, 5 dkg slaniny, 6 dkg másla, 2 rajská jablka, 1 sklenice vína, hl. mouka, sůl, pepř, kořenová zelenina
Hovězí maso, nejlépe z nízkého roštěnce odblaníme, naklepeme, osolíme a trochu opepříme. Kousek uzeného masa nebo uzeného jazyka, kyselou okurku, slaninu a jednu mrkev nakrájíme na nudličky a maso jimi střídavě prošpikujeme. Na drobno nakrájenou mrkev, cibuli a petržel osmažíme na másle. Přidáme 2 rajská jablíčka, zalijeme vývarem a maso vložíme tou stranou dolů, kterou jsme protahovali zeleninou a uzeným. Vše podusíme přibližně hodinu. Pak maso obrátíme, přilijeme skleničku vína a znovu dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, štávu zaprášíme moukou, necháme přejít varem a omáčku přecedíme.
Celkem je v databázi 64 receptů.