Recepty z hovězího masa... aneb Pochutnejte si.



Telecí kořínek

 

1 kořinek (plíce, játra, srdce, slezina), 10 dkg kořenové zeleniny, sůl, 4 zrnka pepře,    3 zrnka nového kořeni, tymián, bobkový list, půl citronu,cibule, zakysaná smetana

 

na jíšku:

6 dkg hl. mouky, 5 dkg másla,2 dkg cibule,1 žloutek, ocet 1/4 l kyselé smetany

 

Kořínek - plíce, slezinu, játra a srdce - čistě omyjeme, odstraníme hltan a hrtan
a dáme vařit do vody s kořenovou, na lístky nakrájenou zeleninou, cibulí, kořením
a kouskem citronu. Zvlášť si připravíme z másla a hl. mouky světlou jíšku, do níž přidáme 2 dkg nadrobno nakrájené cibule a osmažíme. Potom do ní nalijeme procezenou po­lévku z kořínku a povaříme. Uvařené měkké maso nakrájíme na kostky, přidáme do omáčky a trochu okyselíme citrónovou šťávou nebo octem. Naposled přidáme kyselou smetanu, pepř a na zlepšeni můžeme přidat rozmíchaný žloutek. Jako přílohu podáváme kynutý knedlík nebo brambory.



Celkem je v databázi 64 receptů.
Puding z telecího masa
Játrový puding
Srdce na špeku
Telecí játra na víně
Řízek v těstíčku
Srdce na paprice
Játra na víně
Dušené ledvinky
Plněné telecí (hovězí) hrudí
Telecí závin
Plněné hovězí plátky
Svíčková pečeně s uzeným masem
Roštěnky na pivě
Hovězí plátky po provensálsku
Španělští ptáčci
Italské řízky
Italské přírodní řízky s olivami
Hovězí guláš
Filet po myslivecku
Beefsteaky na víně
Beefsteak
Roastbeef
Znojemská pečeně
Italská pečeně
Telecí kořínek
Hovězí pečeně
Hovězí od oběda na cibulce s rýží
Hovězí dršťky s kyselou smetanou
Smažené vemeno
Brzlík
Hovězí jazyk
Dršťková polévka
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)