Recepty z hovězího masa... aneb Pochutnejte si.
1 kořinek (plíce, játra, srdce, slezina), 10 dkg kořenové zeleniny, sůl, 4 zrnka pepře, 3 zrnka nového kořeni, tymián, bobkový list, půl citronu,cibule, zakysaná smetana
na jíšku:
6 dkg hl. mouky, 5 dkg másla,2 dkg cibule,1 žloutek, ocet 1/4 l kyselé smetany
Kořínek - plíce, slezinu, játra a srdce - čistě omyjeme, odstraníme hltan a hrtan
a dáme vařit do vody s kořenovou, na lístky nakrájenou zeleninou, cibulí, kořením
a kouskem citronu. Zvlášť si připravíme z másla a hl. mouky světlou jíšku, do níž přidáme 2 dkg nadrobno nakrájené cibule a osmažíme. Potom do ní nalijeme procezenou polévku z kořínku a povaříme. Uvařené měkké maso nakrájíme na kostky, přidáme do omáčky a trochu okyselíme citrónovou šťávou nebo octem. Naposled přidáme kyselou smetanu, pepř a na zlepšeni můžeme přidat rozmíchaný žloutek. Jako přílohu podáváme kynutý knedlík nebo brambory.
Celkem je v databázi 64 receptů.