Recepty z hovězího masa... aneb Pochutnejte si.



Italská pečeně

 

750 g hovězí kýty, 8 dkg slaniny, 6 dkg sádla, 1 cibule, 3 pepře, 3 nová koření, 6 rajských jablíček, 1 citron, špetka tymiánu, sůl

 

 

Hovězí maso z kýty očistíme, naklepeme, prošpikujeme slaninou a osolíme. Do hrnce dáme tuk, 3 dkg na nudle nakrájené slaniny, 1 drobně krájenou cibuli, 3 zrnka pepře, 3 zrnka nového koření, špetku tymiánu a 6 očištěných rajských jablíček a osmažíme do růžova. Navrch položíme připravené maso, přikryjeme poklicí a za častého podlévání dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, pokrájíme a složíme na mísu. Sťávu přecedíme, přidáme několik kapek citrónové šťávy, povaříme a můžeme do ní zamíchat 1 žloutek nebo 4 lžíce kyselé smetany. Trochou omáčky přelijeme maso, které obložíme brambory nebo makarony, posypanými parmezánem a zbytek šťávy podáváme v omáčníku.



Celkem je v databázi 64 receptů.
Puding z telecího masa
Játrový puding
Srdce na špeku
Telecí játra na víně
Řízek v těstíčku
Srdce na paprice
Játra na víně
Dušené ledvinky
Plněné telecí (hovězí) hrudí
Telecí závin
Plněné hovězí plátky
Svíčková pečeně s uzeným masem
Roštěnky na pivě
Hovězí plátky po provensálsku
Španělští ptáčci
Italské řízky
Italské přírodní řízky s olivami
Hovězí guláš
Filet po myslivecku
Beefsteaky na víně
Beefsteak
Roastbeef
Znojemská pečeně
Italská pečeně
Telecí kořínek
Hovězí pečeně
Hovězí od oběda na cibulce s rýží
Hovězí dršťky s kyselou smetanou
Smažené vemeno
Brzlík
Hovězí jazyk
Dršťková polévka
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)