Recepty z hovězího masa... aneb Pochutnejte si.
750 g hovězí kýty, 8 dkg slaniny, 6 dkg sádla, 1 cibule, 3 pepře, 3 nová koření, 6 rajských jablíček, 1 citron, špetka tymiánu, sůl
Hovězí maso z kýty očistíme, naklepeme, prošpikujeme slaninou a osolíme. Do hrnce dáme tuk, 3 dkg na nudle nakrájené slaniny, 1 drobně krájenou cibuli, 3 zrnka pepře, 3 zrnka nového koření, špetku tymiánu a 6 očištěných rajských jablíček a osmažíme do růžova. Navrch položíme připravené maso, přikryjeme poklicí a za častého podlévání dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, pokrájíme a složíme na mísu. Sťávu přecedíme, přidáme několik kapek citrónové šťávy, povaříme a můžeme do ní zamíchat 1 žloutek nebo 4 lžíce kyselé smetany. Trochou omáčky přelijeme maso, které obložíme brambory nebo makarony, posypanými parmezánem a zbytek šťávy podáváme v omáčníku.
Celkem je v databázi 64 receptů.