Recepty z hovězího masa... aneb Pochutnejte si.
750 g hovězího masa, 6 dkg slaniny, 6 dkg sádla, 3 dkg chleba, hl. mouka, sůl, pepř, 1 cibule, kořenová zelenina
Hovězí nízký bok opereme, naklepeme, osolíme, opepříme, prošpikujeme slaninou a potřeme rozstrouhanou cibulí. Do hrnce dáme 6 dkg tuku, na kostky nakrájenou zbylou slaninu a nakrájenou kořenovou zeleninu a osmažíme do růžova. Pak navrch položíme připravené maso, přidáme kousek strouhaného chleba, podlijeme vařící vodou a upečeme. Při. pečení podléváme opět vařící vodou, pak maso obrátíme, poklicí již nepřikrýváme a dopečeme. Upečené vyjmeme, nakrájíme na díly a srovnáme na mísu. Šťávu zahustíme moukou, podusíme, procedíme, část nalijeme na maso a zbytek podáváme zvlášť v omáčníku
Celkem je v databázi 64 receptů.