Recepty z hovězího masa... aneb Pochutnejte si.



Roastbeef

 

750 g roštěnce, 6 dkg másla, hl. mouka, zelenina, sůl, pepř, citrónová šťáva

Připravíme si odleželou roštěnou bez kostí. Vrchní kůžičku nařežeme na čtverečky, jinak by se při pečení kroutila. Osolíme a opepříme na všech stranách, trochu paličkou naklepeme, pokropíme šťávou z půl citronu a necháme ve studenu několik hodin odležet. Na pekáč dáme špejle, na ně položíme maso, polijeme rozpáleným máslem a prudce opečeme v troubě půl hodiny za stálého polévání máslem a vypečenou šťávou. Pak nakrájíme maso na tenké plátky a srovnáme na horkou mísu. (Maso musí být uprostřed růžové a okolo zapečené.) Do šťávy přidáme špetku mouky, 2-3 lžíce silného vývaru a necháme povařit. Omáčkou zčásti pečeni podlijeme, zbytek podáváme v omáční­ku. Podáváme k ní různou dušenou zeleninu (mrkev, zelený hrášek, špenát, květák) a brambory.



Celkem je v databázi 64 receptů.
Puding z telecího masa
Játrový puding
Srdce na špeku
Telecí játra na víně
Řízek v těstíčku
Srdce na paprice
Játra na víně
Dušené ledvinky
Plněné telecí (hovězí) hrudí
Telecí závin
Plněné hovězí plátky
Svíčková pečeně s uzeným masem
Roštěnky na pivě
Hovězí plátky po provensálsku
Španělští ptáčci
Italské řízky
Italské přírodní řízky s olivami
Hovězí guláš
Filet po myslivecku
Beefsteaky na víně
Beefsteak
Roastbeef
Znojemská pečeně
Italská pečeně
Telecí kořínek
Hovězí pečeně
Hovězí od oběda na cibulce s rýží
Hovězí dršťky s kyselou smetanou
Smažené vemeno
Brzlík
Hovězí jazyk
Dršťková polévka
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)