Recepty z hovězího masa... aneb Pochutnejte si.
750 g roštěnce, 6 dkg másla, hl. mouka, zelenina, sůl, pepř, citrónová šťáva
Připravíme si odleželou roštěnou bez kostí. Vrchní kůžičku nařežeme na čtverečky, jinak by se při pečení kroutila. Osolíme a opepříme na všech stranách, trochu paličkou naklepeme, pokropíme šťávou z půl citronu a necháme ve studenu několik hodin odležet. Na pekáč dáme špejle, na ně položíme maso, polijeme rozpáleným máslem a prudce opečeme v troubě půl hodiny za stálého polévání máslem a vypečenou šťávou. Pak nakrájíme maso na tenké plátky a srovnáme na horkou mísu. (Maso musí být uprostřed růžové a okolo zapečené.) Do šťávy přidáme špetku mouky, 2-3 lžíce silného vývaru a necháme povařit. Omáčkou zčásti pečeni podlijeme, zbytek podáváme v omáčníku. Podáváme k ní různou dušenou zeleninu (mrkev, zelený hrášek, špenát, květák) a brambory.
Celkem je v databázi 64 receptů.