Recepty z hovězího masa... aneb Pochutnejte si.
0,5- 1 kg hovězího zadního nebo svíčkové, sůl, pepř, mouka, máslo
Maso nařežeme špalíčky masa asi 1-2 cm silné, osolíme, opepříme, hranou nože několikrát naklepeme a na obou stranách pomoučíme. Na omeletní pánev dáme rozpálit (na 1 beefsteak) lžičku másla, do něhož pak dáme maso a vidličkou jím stále pohybujeme, aby se máslo nepřipálilo; za 2-4 minuty je obrátíme na druhou stranu a necháme opět prudce 2 minuty dopéci. Opečené maso vyjmeme na talíř, zbylou šťávu (máslo) zalijeme 2 lžícemi vývaru a necháme přejít varem. Omáčku ochutnáme a procedíme pod beefsteak, aby zůstalo maso nahoře opečené. Chceme-li míti beefsteaky hodně vypečené, mačkáme je zlehka při opékání nad pánví drátěným mačkátkem na brambory a necháme ještě asi 5 minut dopéci.
Celkem je v databázi 64 receptů.