Recepty z hovězího masa... aneb Pochutnejte si.



Hovězí guláš

 

750 g hovězí kližky, sádlo, 1 větší cibule, lžička sladké papriky, sůl, pepř, hl. mouka

 

     Hovězí maso nakrájíme na hrubší kostky. Do hrmce dáme buď 4 dkg másla nebo 6 dkg sádla, 1 větší, na proužky nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji osmažíme do růžova. Pak přidáme setřenou kávovou lžičku sladké papriky, necháme okamžik zasmažit, přidáme na krájené, lehce osolené a opepřené maso a ihned přidáme asi 4 lžíce vývaru z kostí, aby se cibule s masem za další­ho dušení nepřipálila. Když maso vysmahne, zaprášíme je lžící hladké mou­ky a za stálého míchání necháme s moukou zasmažit. Pak teprve je zalijeme slabší polévkou z kostí (vodou) a do měkka. Občas maso zamíchá­me, aby se nepřipálilo.



Celkem je v databázi 64 receptů.
Puding z telecího masa
Játrový puding
Srdce na špeku
Telecí játra na víně
Řízek v těstíčku
Srdce na paprice
Játra na víně
Dušené ledvinky
Plněné telecí (hovězí) hrudí
Telecí závin
Plněné hovězí plátky
Svíčková pečeně s uzeným masem
Roštěnky na pivě
Hovězí plátky po provensálsku
Španělští ptáčci
Italské řízky
Italské přírodní řízky s olivami
Hovězí guláš
Filet po myslivecku
Beefsteaky na víně
Beefsteak
Roastbeef
Znojemská pečeně
Italská pečeně
Telecí kořínek
Hovězí pečeně
Hovězí od oběda na cibulce s rýží
Hovězí dršťky s kyselou smetanou
Smažené vemeno
Brzlík
Hovězí jazyk
Dršťková polévka
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)