Recepty z hovězího masa... aneb Pochutnejte si.
Hovězí guláš
750 g hovězí kližky, sádlo, 1 větší cibule, lžička sladké papriky, sůl, pepř, hl. mouka
Hovězí maso nakrájíme na hrubší kostky. Do hrmce dáme buď 4 dkg másla nebo 6 dkg sádla, 1 větší, na proužky nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji osmažíme do růžova. Pak přidáme setřenou kávovou lžičku sladké papriky, necháme okamžik zasmažit, přidáme na krájené, lehce osolené a opepřené maso a ihned přidáme asi 4 lžíce vývaru z kostí, aby se cibule s masem za dalšího dušení nepřipálila. Když maso vysmahne, zaprášíme je lžící hladké mouky a za stálého míchání necháme s moukou zasmažit. Pak teprve je zalijeme slabší polévkou z kostí (vodou) a do měkka. Občas maso zamícháme, aby se nepřipálilo.
Celkem je v databázi 64 receptů.