Recepty z hovězího masa... aneb Pochutnejte si.
0,5 kg telecího masa, 15 dkg šunky, 0,5 kg dýně, 14 dkg másla, 10 dkg ementálu, mletý pepř, hl. mouka
Na 4 řízky potřebujeme 4 plátky šunky a přibližně 0,5kg očištěné a oloupané dýně. Řízky, jen lehoučce vyklepané, osolíme, lehce opepříme, obalíme v mouce a osmažíme v pánvi na hodně rozpáleném másle, po obou stranách do růžova. Mezitím dáme do hrnce 4 dkg másla, necháme zpěnit, přidáme drobně nakrájenou nebo hrubě strouhanou dýni, 4 lžíce horké vody, špetku soli a za stálého míchání dusíme přibližně 15minut do měkka. Ementálský sýr jemně nastrouháme; polovinu sýru přidáme do měkké dýně, kterou podle potřeby dosolíme. Na podlouhlou mísu z ohnivzdorného porcelánu položíme 4 plátky šunky, tence potřené máslem, na ně položíme osmažené řízky, zalijeme kaší z dýně a povrch posypeme druhou polovinou strouhaného ementálského sýru. Vše posypeme asi 4-5 dkg na kousky nasekaného másla a dáme asi na 10 minut do trouby zapéci, aby povrch lehce zežloutl. Na stůl podáváme v míse, v níž jsme řízky zapekly, aby nevychladly.
Celkem je v databázi 64 receptů.