Recepty z hovězího masa... aneb Pochutnejte si.
4 větší plátky hovězího masa, hořčice, sůl, pepř, sádlo, klobása, sladkokyselá okurka nebo citron, natvrdo uvařené vejce, vývar, šlehačka, hladká mouka
Plátky masa důkladně naklepeme, osolíme a opepříme, pomažeme hořčicí, pak na ně dáme proužek klobásy (suchého salámu), okurku a natvrdo uvařené vejce(plátek citronu), vše zabalíme a ovážeme nití. Do hrnce (kastrolu) dáme sádlo, na to položíme závitky a přidáme ještě nakrájenou klobásu (salám), okurku, vejce a přidáme 2 lžičky hořčice . Jemně osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a dáme péct do trouby. Po změknutí masa ptáčky vyjmeme, přidáme trochu vývaru a povaříme omáčku v kastrolu. Mezitím si rozmícháme šlehačku s moukou a zalijeme omáčku v kastrolu. Necháme přejít varem a přecedíme. Podáváme s kynutým knedlíkem.
Celkem je v databázi 64 receptů.