Recepty z hovězího masa... aneb Pochutnejte si.



Hovězí plátky po provensálsku

 

1 kg zadního hovězího masa , 100g sádla, 2 cibule, 50g hladké mouky, sůl. pepř, 4 stroužky česneku, 3 papriky, 5 rajčat, 60g másla, sekaná petrželka

 

     Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a v kastrolu na sádle opečeme z obou stran a vyndáme. Na zbylém tuku osmahneme drobně nakrájenou cibulku, zaprá­šíme moukou a zasmahneme, zalijeme vodou a povaříme na řídkou omáčku. Přidáme maso, sůl, pepř, rozdrcený česnek, přiklopíme a v trou­bě dusíme doměkka. Papríky zbavené semen a stopek vhodíme do vařící vody, 6 minut pova­říme, scedíme a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme a vymáčkneme. Pak zeleninu osolíme a osmahneme na másle. Na měkké maso navršíme směs zeleniny a posypeme petrželkou. Jako přílohu lze použít brambor.



Celkem je v databázi 64 receptů.
Puding z telecího masa
Játrový puding
Srdce na špeku
Telecí játra na víně
Řízek v těstíčku
Srdce na paprice
Játra na víně
Dušené ledvinky
Plněné telecí (hovězí) hrudí
Telecí závin
Plněné hovězí plátky
Svíčková pečeně s uzeným masem
Roštěnky na pivě
Hovězí plátky po provensálsku
Španělští ptáčci
Italské řízky
Italské přírodní řízky s olivami
Hovězí guláš
Filet po myslivecku
Beefsteaky na víně
Beefsteak
Roastbeef
Znojemská pečeně
Italská pečeně
Telecí kořínek
Hovězí pečeně
Hovězí od oběda na cibulce s rýží
Hovězí dršťky s kyselou smetanou
Smažené vemeno
Brzlík
Hovězí jazyk
Dršťková polévka
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)