Recepty z hovězího masa... aneb Pochutnejte si.
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
750 g hovězího masa, mrkev, petržel, kousek celeru, 1 cibule, zelená petrželka
Játrové knedlíčky
150-200g hovězích jater, 2-3 stroužky česneku, 1 vejce, sůl, pepř, majoránka, strouhanka dle potřeby
- játra a česnek umeleme, přidáme vejce, sůl, koření, strouhankou zahustíme tak, aby šly dělat knedlíčky (možno protlačovat sítem s velkými oky)
Hovězí maso dáme do studené vody a necháme pomalu vařit. Pak přidáme kořenovou zeleninu a cibuli. Po změknutí masa polévku přecedíme, přidáme játrové knedlíčky a vaříme přibližně 10-15 minut. Přidáme nudle, trochu povaříme, dochutíme solí, pepřem a posypeme petrželkou.
Celkem je v databázi 64 receptů.