Recepty z hovězího masa... aneb Pochutnejte si.



Telecí játra na víně

1/2 kg jater, 5 dkg slaniny, máslo, cibule, sladká paprika, 2 dcl červeného vína

 

Telecí játra zbavíme blan, nakrájíme na tenké řízky a lehce naklepeme. Řízky prošpikujeme 2-3x slaninou a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme nakrájenou ciuli, špetku papriky a necháme "zažloutnout". Poté přiložíme pomoučené játrové řízky a prudce je po obou stranách osmažíme. Pak přidáme červené víno a několik lžic vývaru a podle chuti dosolíme. Nesolíme dříve, aby játra neztvrdla. Je-li omáčka řídká, přidáme trochu mouky a necháme přejít varem. Játra vyjmeme a omáčku přecedíme. Příloha-brambory, rýže.



Celkem je v databázi 64 receptů.
Puding z telecího masa
Játrový puding
Srdce na špeku
Telecí játra na víně
Řízek v těstíčku
Srdce na paprice
Játra na víně
Dušené ledvinky
Plněné telecí (hovězí) hrudí
Telecí závin
Plněné hovězí plátky
Svíčková pečeně s uzeným masem
Roštěnky na pivě
Hovězí plátky po provensálsku
Španělští ptáčci
Italské řízky
Italské přírodní řízky s olivami
Hovězí guláš
Filet po myslivecku
Beefsteaky na víně
Beefsteak
Roastbeef
Znojemská pečeně
Italská pečeně
Telecí kořínek
Hovězí pečeně
Hovězí od oběda na cibulce s rýží
Hovězí dršťky s kyselou smetanou
Smažené vemeno
Brzlík
Hovězí jazyk
Dršťková polévka
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)
(bez názvu)