Recepty z hovězího masa... aneb Pochutnejte si.
Telecí játra na víně
1/2 kg jater, 5 dkg slaniny, máslo, cibule, sladká paprika, 2 dcl červeného vína
Telecí játra zbavíme blan, nakrájíme na tenké řízky a lehce naklepeme. Řízky prošpikujeme 2-3x slaninou a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme nakrájenou ciuli, špetku papriky a necháme "zažloutnout". Poté přiložíme pomoučené játrové řízky a prudce je po obou stranách osmažíme. Pak přidáme červené víno a několik lžic vývaru a podle chuti dosolíme. Nesolíme dříve, aby játra neztvrdla. Je-li omáčka řídká, přidáme trochu mouky a necháme přejít varem. Játra vyjmeme a omáčku přecedíme. Příloha-brambory, rýže.
Celkem je v databázi 64 receptů.