Recepty z hovězího masa... aneb Pochutnejte si.
Hovězí dršťky s kyselou smetanou
1 kg vařených drštek, 3 kdg sádla, cibule, zakysaná smetana, hl. mouka, citronová šťáva, citronová kůra, bobkový list, nové koření, celý pepř, hřebíček
V hrnci osmažíme na sádle na jemno nakrájenou cibuli, přidáme vařené drštky a trochu je opečeme. Podle potřeby je můžeme podlít vývarem. Zvlášť vaříme 1 bobkový list, špetku tymiánu, 4 nová koření, 6 pepřů, 1 hřebíček a kousek citronové kůry. Dobře povařené koření procedíme do omáčky a přidáme zakysanou smetanu, do které jsme přidali lžíci hladké mouky. Povaříme do zhoustnutí. Podle chuti můžeme přidat několik kapek citronové šťávy nebo lžíci vinného octa a přisolíme. Jako přílohu lze podávat kynutý knedlík.
Celkem je v databázi 64 receptů.